Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Ağustos 2012 Pazar

John C. Parkin Siktir Et

                                                                     
S*ktir Et demek sizi iyi hissettirir. Mücadeleden vazgeçmek, ne hoşunuza gidiyorsa onu yapmak, çevrenizdekilerin sizin hakkınızda düşündüklerini umursamamak ve kendi yolunuzdan gitmek harika bir duygudur.
John C. Parkin’in bu komik ve ilham verici kitabı, S*ktir Et demenin; Doğunun boş verme, vazgeçme ve bir şeylerin o kadar da önemli olmadığını fark ederek gerçek özgürlüğü bulma gibi ruhani fikirlerinin kusursuz bir Batı ifadesidir.
S*ktir Et; şarkı okumak, meditasyon yapmak, sandalet giymek ya da tütün yemek gibi eylemler gerektirmeyen ruhani bir yoldur. Modern zamanın küfürlü söylenişiyle, S*ktir Et, Batılıları şöyle bir sarsıp kendilerine getirecek, anlam dolu hayatlarımıza egemen olan stresi ve gerginliği ortadan kaldıracaktır.
Bu yüzden, bütün sorunlarınıza ve meselelerinize S*ktir Et demenin bir yolunu bulun. Hayatınızda yapmanız “gerekenlere” S*ktir Et deyin ve sonunda başkaları ne düşünürse düşünsün, neyi yapmak istiyorsanız onu yapın.
                                                         Download

                                                       















Yuzbaşı’nın Kızı – Aleksandr Puşkin




Türkçe | ePub | 183 Sayfa | 0.2 MB
Kısa bir süre sonra Marya Ivanovna da bana alıştı, artık eskisi gibi benden kaçmıyordu. Birbirimize ısınmıştık. Onun aklı başında, duygulu bir kız olduğunu anlamıştım. Farkında olmadan bu iyi aileye günden güne daha çok bağlandım, hatta o tek gözlü garnizon teğmeni İvan İgnatyiç’e bile. Şvabrin’in dediğine göre, bu adamla Vasilisa Yegorovna arasında, uygunsuz ilişkiler varmış. Bunun doğru olmadığı besbelliydi, ama Şvabrin böyle bir yalan uydurmaktan çekinmiyordu..

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Silmarillion – J. R. R. Tolkien




Türkçe | ePub | 381 sayfa | 0,4 MB
Tolkien’in en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbit’ten önceye uzanır ve Yüzüklerin Efendisi’nde şekillenmeye başlayan bir ‘dünya’nın yaratılış öyküsünü barındırırak, tüm Tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi.
Elflerin en beceriklisi olan Fëanor’un yarattığı üç Silmaril’in çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, Elflerin tanrılara isyan ederek Orta Dünya’ya sürülmelerini; orada insanlar ve Cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morgoth’a karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.
Altıkırkbeş Yayın, bu kez gülümseyerek sunar: Silmarillion: Yaratılış’ın öyküsü.

Aforizmalar – Franz Kafka




Türkçe | ePub | 84 Sayfa | 0.4 MB
Bu kitapta “Günah, ıstırap, umut ve doğru yol üzerine aforizmalar” ve “O: 1920 günlüğünden aforizmalar” başlıklarıyla iki ayrı bölümde yayınlanan aforizmaları Franz Kafka, Ekim 1917 ile Şubat 1920 arasında, kısa süre iki yaratıcılık döneminde yazmıştır. O tarihlerde Kafka’nın iç dünyası büyük yıkımlarla karşı karşıyaydı: vereme yakalandığını daha yeni öğrenmiş; uzatmalı nişanlısı Felice Bauer’den ayrılmış; 1908′den 1922′ye kadar çalıştığı İşçi Kaza Sigortası Şirketi’nden hastalandığından ötürü uzun süreli bir izin almış ve ‘tek oğullarının’ ailesine ne evliliğini ne de ünlü biryazar olarak kabul edildiğini görme mutluluğunu tattıramayacağını artık kabullenmişti.

Yaşamım ve Psikanaliz – Sigmund Freud




Türkçe | ePub | 606 Sayfa | 0.4 MB
“Yaşamım ve Psikanaliz” aslında Freud’ün özel yaşamının değil, bilimsel çalışmalarının ve çatışmalarının anlatısıdır. İnsan düşüncesi için yepyeni bir çığır açan bu yenilmez savaşçı birçok direnmeler ve engellemelerle karşılaşır. Fakat o, yolundan hiçbir zaman sapmadığı gibi, daha da ileri gitmiş, yaşamı boyunca, insan ruhunun en karanlık noktalarına ışık saçan, konusunda devrim sayılan düşünceler ortaya koymuştur.
Bu kitap Freud’u, Freud öğretisini ve çalışma arkadaşları olan Jung ve adler’in öğretileri arasındaki farkı verirken; Freud’çu analiz kousunda bilinmesi gereken temel ve özgü bilgiler içermesi bakımından da okurlarımız için vazgeçilmez bir eser.

NADJA – Andre Breton



Türkçe | ePub | 146 Sayfa | 0.1 MB
Yazın tarihinin en tutkulu arayışlarından biri Nadja. Kentin sokaklarında bir belirip bir kaybolan o esrarengiz, çekici, karşı konmaz çağrı. Büyüleyici ve unutulmaz bir karşılaşmanın bunaltıcı anısı ve kentin şiirselliğine gizlenen kanatıcı bir aşk. Can havliyle izi sürülen, işaretlerden okunan karanlık, kesif bir bilmece. Breton’un kâhince bir öngörüyle aradığı, bulduğu, yeniden kaybettiği bir tılsım, bir vaat, bir yaşam. Tüm bilinmezliği ve ele geçmezliğiyle o, Nadja…

Baba – Mario Puzo




Türkçe | ePub | 379 Sayfa | 0.4 MB
Babanızın ajan ya da mafya adamı olduğundan şüpheleniyorsanız…
Şiddet dolu, katı, kırılan ama bükülmeyen bir gelenek. Gerekirse kanla korunan alternatif bir ahlak.
Bir jest olarak ölünen ve öldürülen, stilize bir savaş…
Hatırlanacak ve unutulacak ne çok şey var…
Soluk kesici bir roman..

Çarpık Evdeki Cesetler – Agatha Christie



Türkçe | ePub | 326 Sayfa | 0.7 MB
Büyükbaba, iki oğul, eşler,çocuklar ve teyzeden oluşan kalabalık Leonidas ailesinin en büyük ferdinin ölümüyle başlar her şey. Büyükbaba Leonidas, ilacına katılan göz damlasıyla zehirlenerek öldürülmüştür. Bütün şüpheler Bay Leonidas’ın genç eşi üzerinde toplanmaktadır.
Bu sırada Bay Leonidas’ın büyük torunu Sophia ile evlenmek düşüncesinde olan Charles, babasının Scotland Yard’ın müdür muavini olmasından istifade ederek polis müfettişi Taverner ile birlikte tahkikat için Leonidasların çarpık ev diye adlandırdıkları tuhaf görünüşlü malikanelerine ziyaretlerde bulunur. Bu ziyaretler sayesinde hem aile üyelerini daha yakından tanıyacak hem de cinayet olayını aydınlatarak Sophia’yı kendisiyle evlenmeye ikna edecektir. Suçlunun bulunmasıysa sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Zira herkes suçlu olarak Bayan Loenidas’ı ve onun genç aşığını görmektedir. Cinayeti işleyenin kimliği, ancak kendisi de ölünce ortaya çıkar; cinayet sebebiyse çok basit, adeta çocukçadır…
Tahmin edilmesi zor bir A.C. kitabı daha. Belçikalı dedektif Hercule Poirot, bu kitapta yok. Bu defa olayı Charles, yani torun Leonidas’ın erkek arkadaşı aydınlatmaya çalışıyor. Güzel, sürükleyici, katilin kimliğinin ve cinayeti işleme nedeninin enteresanlığı yönünden farklı bir A.C. polisiyesi.

Kendini Savunan İnsan – Erich Fromm





Türkçe | ePub | 280 Sayfa | 0.2 MB
Yüzyılımızın ünlü düşünürü Erich Fromm, bu yapıtında insanın yaşamdaki temel ödevinin “kendi kendisini oluşturmak”, yani gizilgüç olarak ne ise o hale gelmek olduğunu savunuyor. Fromm’a göre, insanı anlamak, onu sanki kendimiz bir Tanrı ya da ondan çok üstün bir yeri olan bir yargıçmışız gibi suçlamamak anlamına gelir. Çünkü, “iyi” ve “kötü” ne düzenekseldir ne de önceden yazgılanmıştır. Ahlak felsefesi alanında seçme ve karar, insana; onun kendisini, yaşamını ve mutluluğunu önemle ele almasına; kendisinin ve toplumunun ahlaksal sorunlarıyla yüzyüze gelebilmek yiğitliğini gösterip kendisini savunabilmesine dayanmaktadır.

Ütopya – Thomas More


Eserleri, görüşleri ve yaşam tarzıyla Kral’a ters düşen Sir Thomas More, 6 Temmuz 1535′te vâtana ihanet suçlamasıyla idam edildi, kafası kesildi ve ibreti âlem olsun diye Londra Köprüsü’nde halka teşhir edildi. Aradan neredeyse 500 yıl geçti; insanlığa, bütün dillerde taht kuran “Yok-ülke” anlamındaki “ütopya” kavramını armağan eden Sir Thomas More ve eseri Ütopya, hafızalarda silinmeyen bir yer edindi. Thomas More, 1516 yılında, dostu Erasmus’a, Ütopya’yı yazarken yüreğinin kabardığını söylüyordu. Ütopya, yalnız onun değil, okuyan herkesin yüreğini kabartıyor.
“Ütopya’da; her şeyin herkese ait olduğu bu yerde, insanlar, bütün ihtiyaçlarının karşılanacağından eminler. Orada zengin de yoktur fakir de.Kimsenin hiçbir şeyi yoktur, ancak herkes zengindir.
Bundan daha büyük bir zenginlik olabilir mi? Günlük ekmeğin peşinde koşmadan, oğlunun sefalet içinde yaşayacağını düşünmeden, kızının çeyizi için endişe duymadan, herkesin; kadınların, çocukların, torunların, torunlarının torunlarının ve daha sonraki kuşakların mutlu bir yaşam süreceğinden emin olarak…”